Kézsebészeti kezelések

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő


A mozgásszervi
szakértőKézsebészeink


Dr. Hetthéssy Judit

A kéz és a csukló betegségei, illetve fájdalmai gyakoriak, és megkeseríthetik életünket. Konzultációra, a panaszok mögött megbúvó elváltozások kivizsgálására, diagnosztizálására, kezelési terv felállítására, segédeszközzel való ellátására is lehetőség van szakrendelésemen.

2005-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően az Országos Baleseti Intézet Traumatológiai, Gyermektraumatológiai valamint Kéz- és Mikrosebészeti Osztályán dolgoztam. 2014 eleje óta dolgozom a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján, jelenleg egyetemi tanársegédként. 2012-ban szereztem szakvizsgát ortopéd sebészetből és traumatológiából kiváló minősítéssel. 2014-ben szereztem szakvizsgát kézsebészetből, szintén kiváló minősítéssel. Szakképzésem során nagy hangsúlyt fektettem a külföldi tapasztalatszerzésre is (ösztöndíjak, nemzetközi kurzusok). 2016-ban Európai Kézsebészeti Szakvizsgát szereztem (European Board of Hand Surgery Diploma Examination).

Dr. Lénárt Anett

Vonzott a baleseti sebészet. Diplomával a kezemben a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiájára kerültem. 2007-ben ortopéd-traumatológiai szakvizsgát tettem, majd két évre rá, az arra épülő kézsebész szakképesítést is megszereztem. A traumatológia a látványos gyógyulás miatt vonzott. Tetszett, hogy a műtéteket és a rehabilitációt követően csaknem 100 százalékban visszanyerik funkcióikat a törött, zúzott, roncsolt végtagok, a siker pedig komoly ösztönző erő.

15 évig dolgoztam a Merényi Gusztáv kórházban. 2014. áprilisa óta a Honvédkórház Baleseti Sebészeti Osztályán dolgozom, adjunktusként. Többen vagyunk, a munkaelosztás és a körülmények is jobbak, más a feltételrendszer, így újra felébredt bennem a hivatásszeretet.

2015. eleje óta dolgozom a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben, élvezem a betegekre jutó több időt, a nyugodt és kultúrált körülményeket. Egyre jobban értékelem, hogy rendelés közben csak a betegre koncentrálhatok.”

Dr. Szalontay Tibor

1986-ban szereztem „cum laude” minősítéssel orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 30 éves szakmai múlttal, 4 szakvizsgával jelenleg –főállásban- az ország kiemelt és egyik legjobbjának ítélt kórházában a Honvéd Kórházban dolgozom alezredesi rangban, mint a Baleseti Sebészeti szakrendelő vezető főorvosa.

1995-ben Izraelben, 1999-ben Finnországban és 2011-ben Németországban folytattam kézsebészeti tanulmányokat. Katonaorvosként 2005 óta több nemzetiségű katonai kórházban 7 kiküldetésben vettem részt az afganisztáni háborúban. Átlagosan 6 hónapot töltöttem el a missziókban és mint hadi-végtagsebész dolgoztam NATO kereteken belül.

2015. eleje óta dolgozom a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben, élvezem a betegekre jutó több időt, a nyugodt és kultúrált körülményeket. Egyre jobban értékelem, hogy rendelés közben csak a betegre koncentrálhatok.

16 alkalommal első szerzőként, többször társszerzőként tartottam előadást traumatológiai, kézsebészeti és plasztikai sebészeti kongresszusokon, több közleményem közül az egyik egy angol kiadású szakkönyvben egy fejezet és egy magyar szakkönyvben szintén egy fejezet kiemelt említésre méltó.

Rendszeresen részt veszek posztgraduális továbbképzéseken és magam is tartok előadásokat az osztályunkon zajló medikus, szakorvosi és katonaorvosi képzés keretein belül. Természetesen több szakmai társaság tagja vagyok. Tudom, hogy a kéz és láb betegségei befolyásolják leginkább a napi élet minőségét. A panaszok a szervezet komfortjának romlásán túl a munkavégzésre is kihatnak. Célom, hogy a pácienseimnek minél hamarabb visszaadjam azt az egészségét, amellyel korábbi életüket tudják folytatni, de mindenféleképpen minőségi javulást érjünk el a betegségét illetően.

A Budapesti Mozgásszervi Egészségügyi Központban első sorban friss-, vagy krónikus kézbetegek, valamint baleseti sérült betegek –friss, vagy régebbi sérülés okozta panaszokkal-, ellátását végzem.

Dr. Süth Zsuzsanna

1992-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán cum laude eredménnyel. Közvetlenül az egyetem elvégzése után, 1992 október 1-je óta dolgoztam a SOTE Ortopédiai Klinikáján, 1992-től 1999-ig klinikai orvosként, 1999-től egyetemi tanársegédként 2012 áprilisáig, ekkor a férjem külföldi lábsebészeti továbbképzése miatt a családunk Németországba költözött 2014 december végéig.

Az elmúlt 20 évben a Klinika felnőttortopédiai részlegein, valamint a traumatológiai és kézsebészeti részlegén szereztem széleskörű szakmai gyakorlatot a mozgásszervi betegek konzervatív és végtagsebészi ellátásában egyaránt. A kézsebészeti szakképzésem részeként 1998-ban fél évet az Országos Baleseti Sebészeti Intézet Kéz- és Mikrosebészeti Osztályán dolgoztam. 1992-től 2002-ig, 10 éven keresztül állandó tagja voltam a Klinika baleseti sebészeti ügyeleti csapatának, ennek köszönhetően jó gyakorlati tapasztalatom van a zárt végtag- és nyílt kézsérülések ellátásában is.

Az elmúlt 20 év alatt kb. 3600 műtétet végeztem, többségében felnőtt betegeken, melyek között klasszikus ortopédiai beavatkozások, friss végtagsérülések ellátása, valamint traumás-, posttraumás és ortopédiai jellegű kézsebészeti beavatkozások, kézfejlődési rendellenességek korrekciója egyaránt szerepelnek. A Klinika kézsebészeti részlegén 15 éven át dolgoztam, speciális ellátási területem a kéz jó- és rosszindulatú daganatai, az autoimmun kórképek kézsebészeti megbetegedései, a kéz-kisízületek degeneratív megbetegedései és azok konzervatív és operatív ellátása, ín-és ínhüvelygyulladások kezelése, valamint az alagútszindrómák.

A kézsebészeti profillal párhuzamosan kiterjedt konzerváló ortopédiai gyakorlatot is folytattam, degeneratív gerinc- és nagyízületi betegségek, ízület körüli krónikus fájdalomszindromák, algoneurodystrophiák, tisztázatlan eredetű mozgásszervi fájdalmak differenciáldiagnosztikájával, injekciós és gyógyszeres kezelésével foglalkoztam.

A klinikai munka mellett 2002-től ortopéd- és kézsebészeti szakrendelést folytattam 2006-ig az Érdi Szakrendelő Intézetben, valamint a buadaörsi EUROP-MED Egészségügyi Központ Egynapos Sebészeti Osztályán is dolgoztam külsős ortopéd- és kézsebészként 2006-tól a 2010-es németországi kiköltözésig.

1992 óta folyamatosan részt vettem a Klinika medikus oktatásában, a negyed éves orvostanhallgatóknak tartottam ortopéd sebészeti gyakorlatot – betegvizsgálatot, diagnosztikát, kezelést oktattam, valamint ortopéd vonatkozású kézsebészeti előadást. Több orvostanhallgatómból lett tudományos diákkörös, majd sikeres ortopéd-traumatológus szakorvos, kézsebész.

1993 óta rendszeresen szerepeltem előadásokkal előbb a Fiatal Ortopédek Fórumán 1999-ig, majd a Magyar Ortopéd Társaság kongresszusain, valamint a Magyar Kézsebész Társaság tudományos ülésein. 1997-ben a Magyar Kézsebész Társaság Nemzetközi Kongresszusán előadásommal oklevelet, 1999-ben a Fiatal Kézsebészek Fórumán második díjat nyertem.